|
Karakter Sorunu Kalmasın.
|
| Ati |
Mesaj Tarihi 05-03-2010 16:35
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 03.01.10
|
Arkadaşlar sabahtan beri kafaya koydum şu bizim UTF-8 dil dosyalarında ki TR karakterler yerine çıkan tuhaf karakterler nedir hangi settir vs diye.
Google yazarsam atıyorum şımarık yazsam şımarık geliyor. Şimdi şekil olsun diye anlık yazdım. 
Gelelim bu arayışa girmemin sebebine. Elimizin altında koskaca Adobe Dreamweaver Cs4 var ama bir halta yaramıyor. Milyon tane program indirdim. Hiç biri tın ismi var cismi var hatta paralı olanı bile var hiç bir işe yaramıyor. Şimdi bir metin yazdık diyelim. Eeee 10 saat bu abuk karakterleri düzeltmesi var...
Gerçi benimki tam tersiydi benim bu abuk karakterlere ihtiyacım vardı. Çünkü contact.php ye bazı iletişim bilgileri ekleyeceğim ama ekleme yaparken. O karakterler ? ve benzeri şekillerde çıkıyor.
Sonunda işte buraya dikkat BabelPad diye bir yazılım buldum... Çok güzel bir olay....

Gerçi çevireceğim karakter setini bulmak içinde birazcık arama yaptım. Gelelim sonuca ve ufak iki ayara.
Options;
Single Font seçilecek
Display Colours > Colour code by Script seçilecek
Casing Rules'da > Turkish seçilecek.
Geldik yazdığımız metini çevirmeye. Yazdıktan sonra hepsini seçip Convert > Numeric Character References (NCR) > Unicode to NCR (Decimal) seçtikten sonra istediğiniz html veya php nereye isterseniz atın webde karakter sorununuz yok. Geçmiş olsun. 
Hee o kadar alt menüye giremem ben beni bayar derseniz. View > Convert Toolbar'ı seçin.
Sonra metni seçtikten sonra üzerinde ok olan &d ikonuna tıklamanız yeterli.
Bence hiç bir yerde olmayan süper bir kaynak oldu diye düşünüyorum.
Ama gel gelelim ben halen guestbook'un son versiyonunu kurmama rağmen orada, mesajda değil fakat isim kısmında TR karakter kullanınca browser da ? işareti çıkıyor ve kimse daha çözüm bulamadı. Onu da bulacağım ne yapalım. 
Kendi capsımı koyacaktım ama üşendim. 
Afiyet olsun efenim.
Düzenleyen Ati Düzenleme Tarihi: 05-03-2010 16:38
...::: Bilgi Paylaştıkça Çoğalır, Fakat Herkese Söylenmez. :::... |
| |
|
|
| ozan |
Mesaj Tarihi 05-03-2010 16:41
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 01.01.10
|
teşekkürler.
|
| |
|
|
| Reklamlar |
Mesaj Tarihi: 09-09-2010 15:25
|
Reklamlar
Mesaj Sayisi: 0
Katilim Tarihi: 01/01/10
|
Reklamlar
|
| |
|
|
| Ati |
Mesaj Tarihi 05-03-2010 16:43
|

Saygın Üye

|
ozan tarafından yazılan metin:
teşekkürler.
Rica ederim. Maksat paylaşım.
| |
|
|
| Reklamlar |
Mesaj Tarihi: 09-09-2010 15:25
|
Reklamlar
Mesaj Sayisi: 0
Katilim Tarihi: 01/01/10
|
Reklamlar
|
| |
|
|
| duTCe |
Mesaj Tarihi 05-03-2010 20:56
|

Üye

Katılım Tarihi: 23.02.10
|
teşekkürler
Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır... M.K.ATATÜRK

ASRIN GENÇLİK HAREKETİ
Bayrağı bayrak yapan üstünde ki kandır.
Toprak eğer uğrunda ölen varsa VATANDIR.
---Paylaşmak Güzeldir --- |
| |
|
|
| MuratDuru |
Mesaj Tarihi 05-03-2010 23:33
|

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 04.01.10
|
@PcKopAti paylaşımınız için teşekkürler ama burada dreamweaver i kötülemek gibi bir yanlışınız var kullanan arkadaşlar hangi dilde çalışma yapacaksanız dreamweaver de önce site tanımlayın ve site tanımlaması yaparkende karakter setinizi türkçe olarak seçin hiç bir sorun yaşamazsınız.Tüm programlama dillerinde bu böyledir.Sql de de böyledir,delphidede,Visual Studio dillerindede. Yapacağınız işe başlamadan önce yada gerekli yerde karakter setinizi seçerseniz çalışmalarınızda hiçbir sorun yaşamazsınız. Saygılar. |
| |
|
|
| Ati |
Mesaj Tarihi 06-03-2010 13:31
|

Saygın Üye

|
@duTCe, rica ederim.
MuratDuru tarafından yazılan metin:
@PcKopAti paylaşımınız için teşekkürler ama burada dreamweaver i kötülemek gibi bir yanlışınız var kullanan arkadaşlar hangi dilde çalışma yapacaksanız dreamweaver de önce site tanımlayın ve site tanımlaması yaparkende karakter setinizi türkçe olarak seçin hiç bir sorun yaşamazsınız.Tüm programlama dillerinde bu böyledir.Sql de de böyledir,delphidede,Visual Studio dillerindede. Yapacağınız işe başlamadan önce yada gerekli yerde karakter setinizi seçerseniz çalışmalarınızda hiçbir sorun yaşamazsınız. Saygılar.
Öncelikle kötüleme gibi bir girişimim yok.
http://www.phpfusionturkiye.com/forum/viewthread.php?thread_id=1171&pid=7935#post_7935
PcKopAti tarafından yazılan metin:
Adobe Dreamweaver CS 4 kullanıyorum. Başlangıç olarak PhotoShop ve FireWorks arasında rahat geçişler yapma açısından, ayrıca Notepad++ ın yaptığı herşeyi yapabiliyor haliyle. En sevdiğim özelliği, Cs4 de açtığı dosya atıyorum news.php sallıyorum şu an örneği, içerisinde geçen ...js ve maincore.php varsa ve o dosyalar belirtilen dizindeyse onları kenarına iliştiriyor include edilen dosyarı tek tıkla açıp bakabiliyoruz ve enconding olayı hemen sayfanın altın tek tık yine vs. Artı Macromedia 8 den beri kullanmaktayım CS3 şimdide CS4. Her seferinde set olarak geçiş yapıyorum. Alışıtğım programlar. Fakat bir yere gittim. Kendi laptopum yok ama değiştirmem gereken bir dosya var. Hemen Notepad++'i indiriyorum birde Filezille iki dakika yapacağımı yapıp tak atıyorum ftpden mission complete.
Şimdilik böyle, başım ve gözüm acayip ağrıyor. Ben kaçıyorum. Anket sonucunu da merakla bekliyorum. Herkese iyi fusionlar. Kolay gelsin.
Ayrıca uzun yıllardır. Dreamweaver kullanmaktayım ve neyin nasıl yapıldığını bildiğime inanmaktayım. Olur da bir konuda cahil kalmış olursam ve aydınlatırsanız sevinirim.
Son olarak da herhangi bir problem yaşamıyorum Dreamweaver'da. Dil seçimimi de page properties > enconding sekmesi altından iki tıklama ile hallediyorum.
Tek sorunum yukarıda da belirttiğim üzere, guestbook'un son versiyonunda ki Gönderen Kişinin Adının yazıldığı entry da yaşadığım TR karakter sorunu ve çözümü bulan olmadığı yönündeydi.
Konuyu açıklığa kavuşturduğuma inanıyorum.
Ekleme, Dreamweaver ile herhangi bir editörün zaten kıyaslanacağına inanmıyorum. Fakat bu basit olayın dreamweaver ile yapılışı yok. Yukarıda ki karakter setini de belirttim. Buyrun deneyin başarırsanız; konuya yazarsanız. Böylece ben dahil herkes faydalanmış olur.
İyi Çalışmalar
Düzenleyen Ati Düzenleme Tarihi: 07-03-2010 12:41
| |
|
|
| serhat5858 |
Mesaj Tarihi 06-03-2010 16:12
|
Üye

Katılım Tarihi: 01.01.10
|
işingücün rasgitsin bilgiler için çok çok tşk
js. açıklarına dikkat edin |
| |
|
|
| Ati |
Mesaj Tarihi 07-03-2010 12:42
|

Saygın Üye

|
Güzel dilekleriniz için teşekkürler, aynı dileklerle.
Düzenleyen Ati Düzenleme Tarihi: 07-03-2010 12:42
| |
|
|
| Arda |
Mesaj Tarihi 09-03-2010 17:25
|

Super Yönetici

Katılım Tarihi: 30.12.09
|
Alternatif motot vereyim
notepad++ ı açın,
tüm php leri açın içinde sekme sekme
sonra düzen/değiştir (ctrl+h)
sonra bulunacak ve değişecek değerleri yazın
daha sonra tüm açık sayfalarda değişimi uygulaya basın (replace in all opened documents - tam türkçesini bilmiyorum türkçe kullanamdığımdan-)
sonra shift+ctrl+s ile kaydedin
bu kadar
Sevgi ve Saygının anlamını bilenlere  |
| |
|
|
| Ati |
Mesaj Tarihi 09-03-2010 23:54
|

Saygın Üye

|
Bu da güzel ama arda o zaman tek tek tüm karakterleri find replace yapmak gerekmiyor mu? işte ğüışçö ĞÜİŞÇÖ gibi.
| |
|