PHP-Fusion Türkiye Resmi Destek Sitesi - Türkçe Yardım, Tema, Modül, Eklenti, Kurulum

scapbottom

Ana Menü
scapbottom

Modül Veritabanı

Yeni Dosyalar

· Habber-tema (Ha...
· Foruma Alt Kate...
· Forum Yeni Gele...
· Haber Navigasyo...
· Ajax Forum Mesa...

En Çok İndirilen 5 Dosya

· Fusionboard (Fb... [447]
· Video Galeri Mo... [438]
· Hayaletsevgili ... [395]
· The Kroax - Vid... [361]
· Güvenlik Sistemi [338]
scapbottom

En Son İncelemeler
· Sayfalarda müzik çal...
· CSS Açıklamaları
· Veritabanı Önekini (...
· Css'te mouse ( fare ...
· Google'a uygun bir U...
scapbottom

Anket
Cep Telefonunuzun Markası?

Nokia
Nokia
56% [41 Oy]

Apple (iPhone)
Apple (iPhone)
3% [2 Oy]

HTC
HTC
1% [1 Oy]

Samsung
Samsung
21% [15 Oy]

Motorola
Motorola
1% [1 Oy]

LG
LG
7% [5 Oy]

Siemens
Siemens
0% [0 Oy]

Diğer
Diğer
7% [5 Oy]

Blackberry
Blackberry
3% [2 Oy]

Cep Telefonu Kullanmıyorum
Cep Telefonu Kullanmıyorum
1% [1 Oy]

Oy: 73
Oy vermek için üye girişi yapmış olmanız gerekmektedir.
Başlama Tarihi: 10/08/2010 18:35

Anket Arşivi
scapbottom

Çevrimiçi Kullanıcılar
· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 4

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 1,111
· En Yeni Üye: hiro5005
scapbottom

Sitemize Destek Olun
paypal
scapbottom

En Son Ziyaret
Msy 00:10:26
buzfnet 00:14:58
CeRNoBiL 00:21:38
hiro5005 01:25:45
unver03 01:29:32
Aris 01:50:23
okumax 02:02:20
chatlaq 02:07:48
MameDHaCK 02:08:53
okulegitimi 02:17:27

scapbottom

Sitemizi Ekleyin
Aşağıdaki kod ile sitemizin linkini kendi sitenize ekleyebilirsiniz. Kodu alıp sitenize eklemeniz yeterlidir.
scapbottom

Beslemeler
Haber RSS Beslemesi
Modül Veritabanı RSS Beslemesi
Makeleler RSS Beslemesi
twitter
Haber Beslememizi Google Hesabınıza Ekleyin
Makale Google Hesabınıza Ekleyin
Modül Veritabanı Beslememizi Google Hesabınıza Ekleyin
scapbottom

Bot Şaplak Panel
· Son Kontrol: 09/09/2010 15:22
· Spam sayısı: 0
· Son Kontrol Eden: 1112
scapbottom

Google Reklamlar

Başlığı Görüntüle
Burada Olan Üyeler: 1 ziyaretçi
 Başlığı Yazdır
Karakter Sorunu Kalmasın.
Ati
Arkadaşlar sabahtan beri kafaya koydum şu bizim UTF-8 dil dosyalarında ki TR karakterler yerine çıkan tuhaf karakterler nedir hangi settir vs diye.

Google yazarsam atıyorum şımarık yazsam şımarık geliyor. Şimdi şekil olsun diye anlık yazdım. Grin

Gelelim bu arayışa girmemin sebebine. Elimizin altında koskaca Adobe Dreamweaver Cs4 var ama bir halta yaramıyor. Milyon tane program indirdim. Hiç biri tın ismi var cismi var hatta paralı olanı bile var hiç bir işe yaramıyor. Şimdi bir metin yazdık diyelim. Eeee 10 saat bu abuk karakterleri düzeltmesi var...

Gerçi benimki tam tersiydi benim bu abuk karakterlere ihtiyacım vardı. Çünkü contact.php ye bazı iletişim bilgileri ekleyeceğim ama ekleme yaparken. O karakterler ? ve benzeri şekillerde çıkıyor.

Sonunda işte buraya dikkat BabelPad diye bir yazılım buldum... Çok güzel bir olay....

babelstone.co.uk/Software/BabelPad_520_A.jpg

Gerçi çevireceğim karakter setini bulmak içinde birazcık arama yaptım. Gelelim sonuca ve ufak iki ayara.

Options;
Single Font seçilecek
Display Colours > Colour code by Script seçilecek
Casing Rules'da > Turkish seçilecek.

Geldik yazdığımız metini çevirmeye. Yazdıktan sonra hepsini seçip Convert > Numeric Character References (NCR) > Unicode to NCR (Decimal) seçtikten sonra istediğiniz html veya php nereye isterseniz atın webde karakter sorununuz yok. Geçmiş olsun. Wink

Hee o kadar alt menüye giremem ben beni bayar derseniz. View > Convert Toolbar'ı seçin.
Sonra metni seçtikten sonra üzerinde ok olan &d ikonuna tıklamanız yeterli.

Bence hiç bir yerde olmayan süper bir kaynak oldu diye düşünüyorum.

Ama gel gelelim ben halen guestbook'un son versiyonunu kurmama rağmen orada, mesajda değil fakat isim kısmında TR karakter kullanınca browser da ? işareti çıkıyor ve kimse daha çözüm bulamadı. Onu da bulacağım ne yapalım. Grin

Kendi capsımı koyacaktım ama üşendim. Shock

Afiyet olsun efenim. Grin
Düzenleyen Ati Düzenleme Tarihi: 05-03-2010 16:38
www.lokomotifdesign.net/Ati/userbar_pckopati.png
...::: Bilgi Paylaştıkça Çoğalır, Fakat Herkese Söylenmez. :::...

http://www.oktayelektronik.com
ozan
teşekkürler.

http://www.phptema.com
Reklamlar
Mesaj Tarihi: 09-09-2010 15:25
Reklamlar

Mesaj Sayisi: 0
Katilim Tarihi: 01/01/10

Reklamlar
Ati
ozan tarafından yazılan metin:
teşekkürler.

Rica ederim. Maksat paylaşım. Wink

Reklamlar
Mesaj Tarihi: 09-09-2010 15:25
Reklamlar

Mesaj Sayisi: 0
Katilim Tarihi: 01/01/10

Reklamlar
duTCe
teşekkürler
Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır... M.K.ATATÜRK

www.genclikhareketi.com/userbar.gif

ASRIN GENÇLİK HAREKETİ

Bayrağı bayrak yapan üstünde ki kandır.
Toprak eğer uğrunda ölen varsa VATANDIR.

---Paylaşmak Güzeldir Smile---

www.genclikhareketi.com
MuratDuru
@PcKopAti paylaşımınız için teşekkürler ama burada dreamweaver i kötülemek gibi bir yanlışınız var kullanan arkadaşlar hangi dilde çalışma yapacaksanız dreamweaver de önce site tanımlayın ve site tanımlaması yaparkende karakter setinizi türkçe olarak seçin hiç bir sorun yaşamazsınız.Tüm programlama dillerinde bu böyledir.Sql de de böyledir,delphidede,Visual Studio dillerindede. Yapacağınız işe başlamadan önce yada gerekli yerde karakter setinizi seçerseniz çalışmalarınızda hiçbir sorun yaşamazsınız. Saygılar.

Ati
@duTCe, rica ederim.

MuratDuru tarafından yazılan metin:
@PcKopAti paylaşımınız için teşekkürler ama burada dreamweaver i kötülemek gibi bir yanlışınız var kullanan arkadaşlar hangi dilde çalışma yapacaksanız dreamweaver de önce site tanımlayın ve site tanımlaması yaparkende karakter setinizi türkçe olarak seçin hiç bir sorun yaşamazsınız.Tüm programlama dillerinde bu böyledir.Sql de de böyledir,delphidede,Visual Studio dillerindede. Yapacağınız işe başlamadan önce yada gerekli yerde karakter setinizi seçerseniz çalışmalarınızda hiçbir sorun yaşamazsınız. Saygılar.

Öncelikle kötüleme gibi bir girişimim yok.
http://www.phpfusionturkiye.com/forum/viewthread.php?thread_id=1171&pid=7935#post_7935

PcKopAti tarafından yazılan metin:
Adobe Dreamweaver CS 4 kullanıyorum. Başlangıç olarak PhotoShop ve FireWorks arasında rahat geçişler yapma açısından, ayrıca Notepad++ ın yaptığı herşeyi yapabiliyor haliyle. En sevdiğim özelliği, Cs4 de açtığı dosya atıyorum news.php sallıyorum şu an örneği, içerisinde geçen ...js ve maincore.php varsa ve o dosyalar belirtilen dizindeyse onları kenarına iliştiriyor include edilen dosyarı tek tıkla açıp bakabiliyoruz ve enconding olayı hemen sayfanın altın tek tık yine vs. Artı Macromedia 8 den beri kullanmaktayım CS3 şimdide CS4. Her seferinde set olarak geçiş yapıyorum. Alışıtğım programlar. Fakat bir yere gittim. Kendi laptopum yok ama değiştirmem gereken bir dosya var. Hemen Notepad++'i indiriyorum birde Filezille iki dakika yapacağımı yapıp tak atıyorum ftpden mission complete.

Şimdilik böyle, başım ve gözüm acayip ağrıyor. Ben kaçıyorum. Anket sonucunu da merakla bekliyorum. Herkese iyi fusionlar. Kolay gelsin.

Ayrıca uzun yıllardır. Dreamweaver kullanmaktayım ve neyin nasıl yapıldığını bildiğime inanmaktayım. Olur da bir konuda cahil kalmış olursam ve aydınlatırsanız sevinirim.

Son olarak da herhangi bir problem yaşamıyorum Dreamweaver'da. Dil seçimimi de page properties > enconding sekmesi altından iki tıklama ile hallediyorum.

Tek sorunum yukarıda da belirttiğim üzere, guestbook'un son versiyonunda ki Gönderen Kişinin Adının yazıldığı entry da yaşadığım TR karakter sorunu ve çözümü bulan olmadığı yönündeydi.

Konuyu açıklığa kavuşturduğuma inanıyorum.

Ekleme, Dreamweaver ile herhangi bir editörün zaten kıyaslanacağına inanmıyorum. Fakat bu basit olayın dreamweaver ile yapılışı yok. Yukarıda ki karakter setini de belirttim. Buyrun deneyin başarırsanız; konuya yazarsanız. Böylece ben dahil herkes faydalanmış olur.

İyi Çalışmalar
Düzenleyen Ati Düzenleme Tarihi: 07-03-2010 12:41

serhat5858
işingücün rasgitsin bilgiler için çok çok tşk
js. açıklarına dikkat edin

www.kizilovakoyu.net
Ati
Güzel dilekleriniz için teşekkürler, aynı dileklerle. Wink
Düzenleyen Ati Düzenleme Tarihi: 07-03-2010 12:42

Arda
Alternatif motot vereyimSmile

notepad++ ı açın,

tüm php leri açın içinde sekme sekme
sonra düzen/değiştir (ctrl+h)

sonra bulunacak ve değişecek değerleri yazın

daha sonra tüm açık sayfalarda değişimi uygulaya basın (replace in all opened documents - tam türkçesini bilmiyorum türkçe kullanamdığımdan-)

sonra shift+ctrl+s ile kaydedin
bu kadar Smile
Sevgi ve Saygının anlamını bilenlere Wink

http://www.soulsmasher.net
Ati
Bu da güzel ama arda o zaman tek tek tüm karakterleri find replace yapmak gerekmiyor mu? işte ğüışçö ĞÜİŞÇÖ gibi.

Başlığı Paylaş
AddThis:
Link:
BB Kodu:
HTML:
Facebook Like:

Atlanilacak Forum:

Benzer Başlıklar
Başlık Forum Cevaplar En Son Mesaj
Haberler Sorunu Diğer Sorunlar 7 06-09-2010 22:36
Title Sorunu Diğer Sorunlar 2 04-09-2010 16:18
Facebook Paylaş Butonu Türkçe Karakter Sorunu Çözümü SEO Modifikasyonları 18 03-09-2010 01:15
Resim Galerisi Kalıtsal Sorunu Temel Sorular, Sorunlar 19 27-08-2010 00:28
Diğre bilgiler sorunu! Diğer Sorunlar 2 25-08-2010 23:39